Νίκος Παππάς: Τα μεταξωτά αντίμετρα θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση | Greek-iNews.gr

Νίκος Παππάς: Τα μεταξωτά αντίμετρα θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση

Δημοσίευση: 11:23 μ.μ. | 17/5/17

«Αυτή την κατάσταση κληθήκαμε εμείς να διορθώσουμε», είπε και υποστήριξε ότι έχουν αυξηθεί οι στήλες των επενδύσεων, των εξαγωγών και της απασχόλησης

«Από το 2010 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η διακυβέρνηση Σαμαρά στοίχισε 150.000 θέσεις εργασίας και με τη δική μας αυξήθηκαν κατά 200.000 οι νέες θέσεις απασχόλησης. Αν βγάλετε τον
παραμορφωτικό φακό ορισμένων ΜΜΕ θα βρεθείτε σε μια πραγματικότητα που θα σας εκπλήξει. Πέσατε σε μια παραζάλη, με αποτέλεσμα να μην ψηφίζετε ούτε τα αντίμετρα. Όταν ήταν μόνα τους τα μέτρα μας ζητάγατε να τα αλλάξουμε όλα. Τι καταψηφίζετε; Μόνο τα αντίμετρα; Δεν είναι αξιόπιστη η πολιτική σας γιατί πολλές φορές αξιώσατε να ψηφιστούν. Τώρα σας ανατριχιάζουν αυτά τα αντίμετρα γιατί δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι είναι δυνατόν να εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Παππάς ενώ έφερε ως παράδειγμα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, που όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση τα γλίτωσε.

«Το 2012 διαλύσατε την αγορά εργασίας. Δεν έχετε πάρει όμως κανένα μάθημα. Τότε ήταν που ξεκίνησε το μεγάλο τσουνάμι του πληθυσμού για ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Και τώρα, επειδή επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις και αλλάζει το μείγμα της απασχόλησης κραυγάζετε», ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμό και το μίσος σας στην Αριστερά έχει περάσει στο DNA σας. Σας σέρνει από τη μύτη. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την ακροδεξιά από το προθάλαμο και την έβαλε στη διοίκηση. Προχωράτε ευθεία στο τοίχο, χωρίς να ξέρετε τι έχει συμβεί, ούτε μπορείτε να εξηγήσετε στο κόσμο τι έγινε με το χρέος».

«Το αποκορύφωμα του αλλοπρόσαλλου τακτικισμού σας είναι η καταψήφιση των αντίμετρων. Τα δικά μας είναι πέτσινα και τα δικά σας μεταξωτά. Τα μεταξωτά όμως θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση που δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας να κάνετε», είπε ο κ. Παπάς. Ταυτόχρονα, επικαλέστηκε τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και σε άλλους ευρωπαίους ηγέτες καθώς και την συγκρότηση της Συνόδου των χωρών του Νότου, για να σημειώσει ότι «αντίθετα οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοζαν ότι τους σερβίρανε οι δανειστές».

Ο κ. Παππάς μίλησε ακόμα για εμφυλοπολεμικό μίσος της ΝΔ, που έχει παντρευτεί με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως είπε, ενώ την κάλεσε να στηρίξει την εθνική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Στηρίξτε την εθνική προσπάθεια. Στηρίξτε έστω και τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Αξιοποιείστε την ευκαιρία για να δείξετε ότι έχετε στη ντουλάπα σας μια έστω και ξεφτισμένη εθνική φανέλα», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών