Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη - Χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια (βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη - Χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια (βίντεο)

Δημοσίευση: 1:52 μ.μ. | 15/5/17
Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη - Χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια  (βίντεο)

Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη - Χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποπέμφθηκε από την αίθουσα της
Ολομέλειας, επιτέθηκε φραστικά κατά του κ. Δένδια, ενώ επιχείρησε και να χειροδικήσει προκαλώντας την οργή των παριστάμενων βουλευτών.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια παρέμβασης του Κασιδιάρη ο οποίος εκνευρίστηκε γιατί ο βουλευτής της ΝΔ πέρασε από μπροστά του. «Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;» είπε στον κ. Δένδια ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο βουλευτής της ΝΔ του ζήτησε τον λόγο με την εικόνα εκείνη την ώρα να απομακρύνεται και να μην φαίνεται ξεκάθαρα τι συνέβη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως επικράτησε ένταση, με τον Κασιδιάρη να απωθεί τον Νίκο Δένδια με τα χέρια του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψει τα έδρανα και να αποχωρήσει από την αίθουσα, καλώντας τη φρουρά να βγάλει από την αίθουσα τον βουλευτή.

Η ένταση συνεχίστηκε με τον προεδρεύοντα να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές. Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα». Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

«Θα αποβληθεί η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γιάννη Λαγού ο οποίος κάλυψε πολιτικά τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη και ευρισκόμενος σε παραλήρημα είπε: «μας διώκεται και μας πηγαίνετε στην φυλακή». Μετά από αυτό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισήμανε ότι πρόκειται για συλλογική ευθύνη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την αποπομπή της από τη διαδικασία των επιτροπών. Όπως είπε ο κ. Βούτσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμπεται αυτόματα στη διαδικασία της επιτροπής δεοντολογίας του Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά του τόνισε ότι με κανέναν τρόπο δεν προξένησε το επεισόδιο. «Το αδίκημα που διέπραξα» είπε «ήταν να περάσω  μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη. Δεν θα ήμουν έτοιμος να το καταλογίσω στην κοινοβουλευτικής ομάδα της Χρυσής Αυγής, αν δεν άκουγα την ανατριχιαστική τοποθέτηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής». «Ελπίζω ότι αυτό το επεισόδιο θα χρησιμεύσει σε κάτι. Να γίνει αντιληπτό στην ελληνική κοινωνία ότι η δημοκρατία η οποία αποκαταστάθηκε το 1974, δεν είναι ένα πολίτευμα δεδομένο. Είναι ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά. Θα ήθελα να ελπίζω ότι αυτό το εις βάρος μου επεισόδιο θα αποδειχθεί χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών