Παπαδημούλης: Ανυπομονούμε να ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παπαδημούλης: Ανυπομονούμε να ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup

Δημοσίευση: 1:08 μ.μ. | 18/5/17

«Ανυπομονούμε εμείς στην Ελλάδα να ληφθούν οι αποφάσεις στο Eurogroup, έτσι ώστε και η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο: «Eξουσίες και έλεγχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής είπε ότι «η ΕΚΤ είναι η ομπρέλα του κοινού μας νομίσματος, του ευρώ. Και χρειάζεται και ανεξαρτησία και διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο ίδιος είναι από αυτούς που έχουν επικρίνει συχνά και σφοδρά την ΕΚΤ, «αλλά για τους αντίθετους λόγους από αυτούς που κάνουν την άκρα δεξιά αυτής της αίθουσας, καθώς και ορισμένους υπερσυντηρητικούς του Βερολίνου, να κατηγορούν τον κ. Ντράγκι».

Ο ίδιος είπε πως «το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι μια θετική ενέργεια. Και ανυπομονούμε εμείς στην Ελλάδα να ληφθούν οι αποφάσεις στο Eurogroup, έτσι ώστε και η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Συμπλήρωσε «ότι η ΕΚΤ, τα τελευταία χρόνια, έκανε περισσότερα απ' όσα έκαναν οι κυβερνήσεις για να προστατέψει την απασχόληση - με δεδομένο ότι έχουμε μια ατελή νομισματική ένωση και μια ελλιπή τραπεζική ένωση».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε πως «αν θέλουμε ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, πρέπει να εμβαθύνουμε την οικονομική και νομισματική ενοποίηση».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών