Του Δημήτρη Δακρότση: «Σήμερα, ποιοι διαδήλωναν ενάντια σε ποιους;» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Του Δημήτρη Δακρότση: «Σήμερα, ποιοι διαδήλωναν ενάντια σε ποιους;»

Δημοσίευση: 10:05 μ.μ. | 17/5/17

«Δεν έχω καταλάβει, σήμερα, ποιοι διαδήλωναν ενάντια σε ποιους; Οι "διαδηλωτές" εξαπέλυαν πυρά με αυτοσχέδια όπλα στις ομάδες καταστολής, τη στιγμή που παρακλάδια των τελευταίων (ειδικοί φρουροί-αστυνομικοί-πυροσβέστες) διαδήλωναν -με ειρηνικό τρόπο- σε άλλο τόπο, για το μισθολογικό.»

Γράφει ο Δημήτρης Δακρότσης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν έχω καταλάβει, σήμερα, ποιοι διαδήλωναν ενάντια σε ποιους; Οι "διαδηλωτές" εξαπέλυαν πυρά με αυτοσχέδια όπλα στις ομάδες καταστολής, τη στιγμή που παρακλάδια των τελευταίων (ειδικοί φρουροί-αστυνομικοί-πυροσβέστες) διαδήλωναν -με ειρηνικό τρόπο- σε άλλο τόπο, για το μισθολογικό.

Η διαμαρτυρία των δεύτερων ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τη διαμαρτυρία των πρώτων και αντίστροφα. Εάν ρωτούσαν οι μεν τους δε "είστε μαζί μας ή με τους άλλους", η απάντηση που θα δίνονταν εκατέρωθεν θα ήταν "μαζί σας είμαστε, αλλά εμείς είμαστε οι... άλλοι".

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι και αντίστροφες να ήταν οι πολιτικές "δυνάμεις", το ερώτημα της ψηφοφορίας θα ήταν πάλι το ίδιο, ακριβώς όπως και το αναμενόμενο αποτέλεσμα; Είναι παράλογο, το γεγονός ότι γνωρίζουμε το τέλος της "παράστασης" που οι ίδιοι έχουμε σκηνοθετήσει -και μάλιστα πολλάκις- με την ψήφο μας και δεν κάνουμε τίποτε για να το αλλάξουμε.

Δυστυχώς, οι "ήρωες" του γνωστού ανέκδοτου με αντικείμενο μία μπανανόφλουδα, στη θέα της οποίας, φέρεται να λέει ο ένας στον άλλο: "ωχ, κοίτα, πάλι θα πέσουμε" είμαστε εμείς. Δεν σηκώνει κανείς την μπανανόφλουδα. Ούτε έχει διάθεση να αλλάξει πορεία, σώζοντας τον ίδιο, αλλά και τον διπλανό του.

πηγή φωτογραφίας: newsbeast.gr

Τα βιβλία του Δημήτρη Δακρότση

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών