Δένδιας κατά Τόσκα για τα 'άβατα' και την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δένδιας κατά Τόσκα για τα 'άβατα' και την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ

Δημοσίευση: 3:38 μ.μ. | 15/6/17

Μηδενική ανοχή για την εγκληματικότητα ζήτησαν Βορίδης και Χαρακόπουλος ύστερα από συνάντησή τους με τον υπουργό προστασίας του πολίτη

Βέλη κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας μέσω twitter με αφορμή την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

"Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια, αλλά κατηγόρησε την ΠΟΑΣΥ για επιπόλαια ενέργεια επειδή κάνει εκεί εκδήλωση!" και πρόσθεσε με δεύτερο μήνυμά του ο κ. Δένδιας "Οι σουρεαλιστικές καταστάσεις που βιώνουμε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα άβατα και την ασφάλεια των πολιτών συνεχίζονται".

Στο μεταξύ συνάντηση με τον υπουργό για την εγκληματικότητα με αφορμή το Δυτική Αττική είχαν ο τομεάρχης εσωτερικών της Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής του Μάξιμος Χαρακόπουλος προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις αντιμετώπισής της εγκληματικότητας και το σχέδιο ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τα στελέχη της ΝΔ ζήτησαν «μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα. Χωρίς ταυτόχρονα να υποτιμάται η αναγκαιότητα σύνθετων δράσεων από διάφορους κυβερνητικούς τομείς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα προβλήματα της περιοχής». Απαραίτητες είναι οι παρεμβάσεις από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου στα θέματα της προσωρινής κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της ποινικής μεταχείρισης των ανήλικων εγκληματιών, ώστε να είναι δυνατό να παραχθούν αντεγκληματικά αποτελέσματα από την αύξηση της αστυνόμευσης.

Παράλληλα εξέφρασαν την άποψη το σχέδιο «να έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα». Επίσης «Το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω και αποφασιστικά, αφού δεν επαρκούν οι δυνάμεις που εξαγγέλλεται ότι θα δεσμευθούν για την επιβολή της δημόσιας τάξης στην περιοχή όπου κυριαρχεί η ανομία. Είναι, δε, απαραίτητο να μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών σε κατάλληλο κτίριο, για το οποίο, ήδη, έχουν κατατεθεί προτάσεις και το οποίο βρίσκεται εγγύτερα στην περιοχή που σήμερα αποτελεί άβατο».

Κατά τη ΝΔ απαραίτητες είναι οι παρεμβάσεις από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου στα θέματα της προσωρινής κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της ποινικής μεταχείρισης των ανήλικων εγκληματιών, ώστε να είναι δυνατό να παραχθούν αντεγκληματικά αποτελέσματα από την αύξηση της αστυνόμευσης. Και τέλος θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών