Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει καλοκαιριού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει καλοκαιριού

Δημοσίευση: 5:29 μ.μ. | 15/6/17

Τα χρηματικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν μέχρι στιγμής έφτασαν συνολικά στα 280.400 ευρώ

Σε συνολικό ύψος 280.400 ευρώ έφτασαν τα χρηματικά πρόστιμα που επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου
και Προστασίας Καταναλωτή για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια 2.354 έλεγχων. Αυτοί πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 31ης Μαΐου 2017, σε επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης και διακίνησης προϊόντων, καθώς και σε καταστήματα λιανικής πώλησης και λαϊκές αγορές.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια και διενεργούνται σε καθημερινή βάση σε όλο το εύρος της διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και εμπορευμάτων με τη συμβολή και του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Όπως σημειώνεται σχετικά, για το καλοκαίρι, εντατικοποιούνται στη χονδρική πώληση τροφίμων και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εστίασης -αναψυχής, κυλικεία σε πλαζ, πλοία και λοιπούς συγκεκριμένους χώρους με καθεστώς ανώτατων τιμών.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι εστιάζουν στην ύπαρξη τιμοκαταλόγων με τις αναγραφόμενες τιμές ανά είδος, στην πλήρη και ορθή σήμανση-επισήμανση των πωλουμένων ειδών, στη νόμιμη διακίνηση αγαθών και στην έκδοση των προβλεπομένων φορολογικών στοιχείων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών