Για καλά προετοιμασμένους τα Μαθηματικά και η Ιστορία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Για καλά προετοιμασμένους τα Μαθηματικά και η Ιστορία

Δημοσίευση: 4:13 μ.μ. | 19/6/17

Ξεκινά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων στις 22 Ιουνίου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) τα θέματα των Μαθηματικών ήταν «σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά» και οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων.

Παράλληλα η ΕΜΕ εκτιμά ότι ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι μαθητές «δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων», παρόλο που σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Όσον αφορά το μάθημα της Ιστορίας τα θέματα απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, που είχαν αφομοιώσει καλά την ύλη και απαιτούσαν συνθετική σκέψη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι για τους υποψήφιους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η επόμενη φάση των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου με το μάθημα των Ιταλικών.

Επίσης, από αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών