Καμία ανησυχία για την εκταμίευση της δόσης, διευκρινίζει η Αθήνα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καμία ανησυχία για την εκταμίευση της δόσης, διευκρινίζει η Αθήνα

Δημοσίευση: 3:22 μ.μ. | 16 Ιουνίου 2017

Καθησυχαστική ως προς την επικείμενη εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ η οποία συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup εμφανίζεται η Αθήνα

Καθησυχαστική ως προς την επικείμενη εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ η οποία συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup εμφανίζεται η Αθήνα. Στελέχη της κυβέρνησης, απαντούν αναφορικά με δημοσιεύματα περί «μπλόκου» στην εκταμίευση από τρεις χώρες, με πρώτη την Ισπανία, εάν χώρα δεν παράσχει ασυλία στους αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας». Νωρίτερα ο ισπανός υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι «εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, ενδεχομένως να μπλοκάρουμε την εκταμίευση της δόσης».

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014. Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών