Κρετσού: Στόχος η προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κρετσού: Στόχος η προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 8:38 μ.μ. | 15/6/17

Τι δήλωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, ενόψει της ημερίδας "Η Αττική Επιχειρεί"

«Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, τη
δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής και της περιφερειακής οικονομίας».

Αυτό τόνισε, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρετσού, εν όψει της αυριανής ημερίδας για την Επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όπως είπε στο εθνικό πρακτορείο η κα Κρετσού, «Μέσα από το Σχέδιο για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη, μια πρωτοβουλία του  Προέδρου Γιούνκερ για την ενίσχυση της χώρας ήδη από το 2015, έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα 11 δις ευρώ. Στόχος τώρα είναι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής και της περιφερειακής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια της Αττικής καλείται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προωθώντας τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα.

"Αναμένουμε σύντομα να δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα στον τομέα της έξυπνης εξειδίκευσης", σημείωσε η Ρουμάνα επίτροπος.

Μιλώντας για την Ημερίδα «Η Αττική Επιχειρεί», η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στην προσπάθεια προώθησης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης μέσα από πολύμορφες συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ενός μοντέλου, που να παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, όπως επισήμανε η κα Δούρου. Κάλεσε μάλιστα τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν προτάσεις για το πρόγραμμα της περιφέρειας «Επιχειρηματικότητα: Κοινωνία - Ανάπτυξη - Καινοτομία» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας, www.attica-forum.gr.

Ολόκληρη η δήλωση της κας Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Διοργανώνουμε την Ημερίδα «η Αττική Επιχειρεί» με στόχο να σηματοδοτήσουμε ένα νέο επιχειρείν. Ένα επιχειρείν μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, σε ρήξη με εκείνες τις πολιτικές που οδήγησαν σε ένα στρεβλό, με πήλινα πόδια μοντέλο ανάπτυξης.

Πλέον κοινός μας στόχος είναι, μέσα από πολύμορφες συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης ? ένα μοντέλο που να παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Και στην προσπάθειά μας επιλέγουμε τη μέθοδο της δημόσιας διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα: Κοινωνία - Ανάπτυξη - Καινοτομία». Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες να καταθέσουν τη γνώμη τους, και το κυριότερο, τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας, www.attica-forum.gr. Μαζί σχεδιάζουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο και με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία».

Η Αττική Επιχειρεί

Την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης θα λάβει χώρα η ημερίδα, που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα: Κοινωνία - Ανάπτυξη - Καινοτομία».

Η διαβούλευση έχει ήδη ξεκινήσει και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Περιφέρειας www.attica-forum.gr, όπου φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες μπορούν να καταθέτουν τη γνώμη τους, τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους.

Σε ένα πυκνό και ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυδιάστατη εκπροσώπηση του «επιχειρείν» σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, θα παραστούν και θα μιλήσουν η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κα Corina Creţu και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Οι εργασίες της Ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 9:30 και θα ολοκληρωθούν στις 18:00. Το καλωσόρισμα και τις εισαγωγικές ομιλίες θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές ενότητες συζήτησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Sooc.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών