Μαρτίνης: Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμών στελεχών του Ντινάν (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μαρτίνης: Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμών στελεχών του Ντινάν (βιντεο)

Δημοσίευση: 5:04 μ.μ. | 20/6/17

Διαβιβάστηκε στην Εξεταστική το CD με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν αλλά δεν εξετάζεται γιατί περιέχει "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα". "Εξαφανίστηκε" η ατζέντα της ιδιαιτέρας του κ. Μαρτίνη

Έκκληση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν να ζητήσει από τις αρχές το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σειράς προσώπων τα οποία εμπλέκονται όπως καταγγέλλει στην υπόθεση απεύθυνε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο κ. Μαρτίνης στη σημερινή τρίτη κατά σειρά κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμένων πρώην στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ.

Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των κ. Λιαρόπουλου, Καϋμενάκη, Αυγερινού, Χαραμή, Κάμπη, Κοντογιαννόπουλου, Στριγκάρη, Κολλαϊτη, Γιαννίκου, Πανταζόπουλου καθώς και της κυρίας Μπερετάνου. Ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί αναλυτικά στην ιδιότητα ή τη δραστηριότητα του καθενός.

Ο κ. Μαρτίνης άσκησε σκληρή κριτική κατά του πρώην στελέχους του Ντινάν κ. Λιαρόπουλου τον οποίο συνδέει με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο κ. Λιαρόπουλος ασκούσε πιέσεις για να απομακρυνθεί ο κ. Μαρτίνης από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Λιαρόπουλος ζητούσε «να μπει επιτέλους κανά ευρώπουλο», αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια εκποίησης του νοσοκομείου.

"Πάγος" στην εξέταση του CD με τα 17.000 ονόματα

Στην Εξεταστική Επιτροπή διαβιβάστηκε εν τω μεταξύ από την Οικονομική Αστυνομία ο περιβόητος ψηφιακός δίσκος με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν ή με τεράστια έκπτωση στο Ντινάν. Ωστόσο η Επιτροπή δεν προχωρά σε εξέταση του CD όπου περιλαμβάνονται εκατοντάδες πολιτικοί και άλλα μεγαλόσχημα πρόσωπα καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία αφορούν τις ασθένειες των εν λόγω προσώπων. «Δεν μπορεί να γίνει χρήση επουδενί του δίσκου γιατί υπάρχουν ενδείξεις για σκληρά προσωπικά δεδομένα και ασθένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

"Εξαφανίστηκε" το ημερολόγιο της ιδιαιτέρας του Μαρτίνη

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, η υπόθεση της διαδρομής του ημερολογίου της γραμματέως του κ. Μαρτίνη, Ειρήνης Δαγκωνάκη το οποίο πιθανώς περιέχει σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανακοίνωσε ότι ζήτησε να διαβιβαστεί στο Βουλή το ημερολόγιο το οποίο διέγραψε - όπως είπε-  «περίεργη τροχιά» και βρέθηκε στην Ημιθέα ΑΕ, τη θυγατρική τη Πειραιώς η οποια  αγόρασε το Ντινάν μέσω πλειστηριασμού. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπαλωμενάκης σήμερα η κυρία Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο. Πάντως ο πρόεδρος της Εξεταστικής δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί το ημερολόγιο και να ελεγχθεί από την επιτροπή.

Σχολιάζοντας την εξαφάνιση του ημερολογίου ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι την κυρία Δαγκωνάκη την «σκιάζει η φοβέρα».

Η κατάθεση του κ. Μαρτίνη συνεχίζεται αυτή την ώρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών