Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών ζητά ο δήμος Λέσβου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών ζητά ο δήμος Λέσβου

Δημοσίευση: 9:11 μ.μ. | 15/6/17

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο Σπύρος Γαληνός

Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών κατοίκων της Λέσβου ζητά,
με επιστολή - έκκληση του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

«Πολλά σπίτια συμπολιτών μας έπειτα από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των μηχανικών κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και πολλά άλλα κατεδαφιστέα. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά τα ακίνητα είναι υποθηκευμένα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους έχουν λάβει δάνεια και βρίσκονται στη διαδικασία αποπληρωμής τους. Η νέα πραγματικότητα που δημιούργησαν οι σεισμοί φέρνει σε δεινή οικονομική θέση τους πληγέντες συμπολίτες μας, που μέσα σε μια στιγμή έχασαν όλα τα υπάρχοντα τους και τις περιουσίες τους» αναφέρει ο κ. Γαληνός.

Και συνεχίζει: «Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, πέρα από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ήδη η κυβέρνηση για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, να εξετάσετε επίσης το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμής των δανείων από τους πληγέντες, τουλάχιστον για ένα χρόνο, καθώς και την ευνοϊκότερη ρύθμιση της αποπληρωμής των δανείων τους. Επίσης, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. για το νησί μας».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με τον κ. Γαληνό «με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν αυτές τις δύσκολες ώρες οι πληγέντες του σεισμού της Λέσβου να πάρουν μια οικονομική ανάσα, ώστε να καταφέρουν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών