Μηνυτήρια αναφορά για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μηνυτήρια αναφορά για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο

Δημοσίευση: 9:14 μ.μ. | 19/6/17

Καταγγελίες για «περιπτώσεις που έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου ρατσιστικού πογκρόμ»

Μηνυτήρια αναφορά για σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο κατατέθηκε, κατά αγνώστων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η μηνυτήρια αναφορά φέρει την υπογραφή των: Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, πρόεδρος της «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Πέτρου Κωνσταντίνου, Δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α, Ελένη Τάκου, πολιτική επιστήμονας και Χρήστου Ηλιάδη μέλους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι καταγγέλλουν «περιπτώσεις που έχουν χαρακτηριστικά οργανωμένου ρατσιστικού πογκρόμ».

Η αντιπροσωπεία, η οποία συνάντησε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προσκόμισε στη δικαιοσύνη φωτογραφικό υλικό και βίντεο τα οποία όπως τονίζει «είναι συντριπτικά για τη δράση της φασιστική ομάδας. Σε αυτά τα στοιχεία, τα θύματα αναγνωρίζουν τους φυσικούς δράστες των δολοφονικών επιθέσεων, που δέχτηκαν» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση ταγμάτων εφόδου, με επαναλαμβανόμενες και οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου.

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά: «Οι επιθέσεις έχουν σαφή και δηλωμένα από τους δράστες ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς οι επιθέσεις τους συνοδεύονται με ύβρεις για την καταγωγή των θυμάτων και απειλές με φράσεις όπως «φύγετε από την χώρα, θα σας χτυπάμε κάθε μέρα μέχρι να φύγετε» και άλλες παρόμοιες, που έχουν στόχο την κατατρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους. Συνεπώς, καθίσταται προφανές ότι οι δράστες ωθούνται στις πράξεις τους αποκλειστικά και μόνο από μίσος για την εθνική καταγωγή των θυμάτων και τη θρησκεία τους».

Μάλιστα, επισημαίνεται πως ενώ «κάποια από τα θύματα, έχουν προσφύγει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και έχουν υποβάλει μηνύσεις για συγκεκριμένες επιθέσεις έχοντας υποδείξει τους δράστες, αλλά καμία σύλληψη ή δίωξη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα».

«Η συστηματική αδράνεια της τοπικής αστυνομίας απέναντι στη συγκεκριμένη οργανωμένη βίαιη ομάδα, αφενός δημιουργεί στους δράστες την αίσθηση μιας ιδιότυπης «ασυλίας» και αφετέρου έχει προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους και παθόντες, καθώς η άρνηση της αστυνομίας να πράξει το καθήκον της, κατ’ ουσίαν ακυρώνει το δικαίωμά τους σε έννομη προστασία» υπογραμμίζεται.


Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών