Ο Μητσοτάκης μιλάει για πέντε χρόνια διάσταση, αλλά ο εκπρόσωπος του ΣτΕ δεν θέλει να τον ελέγξουν για ένδεκα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο Μητσοτάκης μιλάει για πέντε χρόνια διάσταση, αλλά ο εκπρόσωπος του ΣτΕ δεν θέλει να τον ελέγξουν για ένδεκα

Δημοσίευση: 12:53 π.μ. | 15/6/17

Σε έγγραφες εξηγήσεις για τα πόθεν έσχες στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η περιουσία και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι καλεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο εισηγητής από πλευράς Συμβουλίου της Επικρατείας, ουσιαστικά έβγαλε «λάδι» τον πρόεδρο της ΝΔ με το επιχείρημα πως δήθεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι πράγματι τα ένδεκα χρόνια που δεν συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του στη δήλωση πόθεν έσχες του, οι δυο τους βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο έχει δηλώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η διάσταση του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι κράτησε μόνο μια πεναετία. Από το 2006 έως το 2011. Η δε σύζυγός του έχει μιλήσει για διάσταση οκτώ ετών. Από καμία δήλωση δηλαδή δεν προκύπτει ότι οι δυο της ήταν χωρισμένοι επί ένδεκα χρόνια, από το 2005 δηλαδή όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκη έπαψε να συμπεριλαμβάνει στο πόθεν έσχες του τη Μαρέβα Γκραμπίφσκι.

Δείτε το βίντεο από το 7:15 και μετάΑυτό άλλωστε επεσήμανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ο οποίος εύλογα απόρησε για το πώς μπορεί να μην ελεγχθεί περαιτέρω ο πρόεδρος της ΝΔ από τη στιγμή που οι δηλώσεις του ίδιου και της συζύγου δεν δικαιολογούν την μη κατάθεση των περιουσιακών στοιχείων της Μαρέβας Γκραμπόφσκι επί ένδεκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα, αν όχι και για την επάρκεια του εκπροσώπου του ΣτΕ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής το γεγονός ότι πρότεινε να μην προχωρήσει ο έλεγχος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είναι σαφές ότι όσα ο ίδιος ισχυρίζεται σχετικά με τη διάσταση στην οποία βρέθηκε με τη σύζυγό του, παρουσιάζουν τεράστια απόκληση από την πραγματικότητα, από το γεγονός δηλαδή πως από το 2005 μέχρι σήμερα δεν συμπεριλαβάνει στο πόθεν έσχες του τα περιουσιακά στοιχεία της.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών