ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο Ρέγκλινγκ δικαιούται να πανηγυρίζει | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο Ρέγκλινγκ δικαιούται να πανηγυρίζει

Δημοσίευση: 8:01 μ.μ. | 17/6/17

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση του Eurogroup και στο πώς ερμηνεύεται από την κυβέρνηση

Δριμεία κριτική ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη στη διαχείριση της απόφασης του Eurogroup από την κυβέρνηση.

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κοστίζει πολύ ακριβά στον τόπο. Κάθε μέρα έρχονται στην επιφάνεια και επί πλέον αρνητικές συνέπειες της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Ως σήμερα έχουμε πάρει από το εγκεκριμένο δάνειο των εταίρων (με τα ιδιαίτερα προνομιακά επιτόκια) περίπου 14 δις ευρώ λιγότερα από ό,τι προβλεπόταν ως το τέλος Ιουνίου του 2017. Εξαιρουμένων συνολικά των ποσών που αφορούσαν τις Τράπεζες", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του και συνεχίζει:

Δηλαδή η μεγάλη καθυστέρηση των αξιολογήσεων στέρησε φθηνό χρήμα, σημαντική ρευστότητα από την οικονομία και δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αντί των εξοντωτικών φορομπηχτικών μέτρων.

"Με τα ποσά αυτά θα μπορούσε να εξοφληθεί το σύνολο των καθυστερημένων οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα μπορούσε να διατεθεί επίσης  το υπερβάλλον πλεόνασμα των 1,9 δις ευρώ, που δικαιούμασταν να διαθέσουμε επί πλέον, όχι για την εξόφληση ομολόγων, αλλά   για την απασχόληση, την ενίσχυση της παραγωγής και την κοινωνική συνοχή, όπως έχουμε προτείνει".

"Ο κ Ρέγκλινγκ θα μπορούσε να πανηγυρίζει. Όχι όμως ο κ Τσιπρας! Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο", καταλήγει.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών