Πληρωμές 400 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο τετράμηνο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πληρωμές 400 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο τετράμηνο

Δημοσίευση: 4:53 μ.μ. | 20/6/17

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου

Ποσό 400 εκατ. ευρώ διέθεσε το υπουργείο οικονομικών για το τετράμηνο Ιανουαρίου Απριλίου για την
αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καθυστερούμενους φόρους και απονομές καθυστερημένων συντάξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το πρώτο τετράμηνο του χρόνου και ενώ συνεχίζονταν η διαπραγμάτευση για την δεύτερη διαπραγμάτευση το δημόσιο αποπλήρωσε το ποσό των 243 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Από τα χρήματα αυτά αποπληρώθηκαν 121,4 εκατ. ευρώ σε οφειλές ασφαλιστικών ταμείων, 86,6 εκατ. ευρώ σε οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων, 35,5 εκατ. ευρώ σε οφειλές ΟΤΑ και 0,5 εκατ. ευρώ σε οφειλές Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, το ποσό 75,2 εκ ευρώ για καθυστερούμενες επιστροφές φόρου (έμμεσων και άμεσων).

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι εκτός από το σύνολο των καθυστερούμενων φόρων ύψους 1,05 δισ. ευρώ που καταγράφεται για το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου, θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 12 δισ. ευρώ αιτήσεων επιστροφών φόρων, που λιμνάζουν στις εφορίες της χώρας περιμένοντας την έγκρισή τους.

Τέλος για την απονομή συντάξεων που καθυστερούσαν καταβλήθηκε το ποσό των 81,5 εκ ευρώ που καλύπτει μικρό υποσύνολο του συνόλου των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότηση. Στα στοιχεία του ΓΛΚ δεν αναφέρεται το σύνολο του ποσού που απαιτείται για την καταβολή των καθυστερούμενων συντάξεων αλλά υπολογίζονται στο 1,7 -1,8 δις ευρώ πλέον των 4,9 δις ευρώ των επίσημών ληξιπρόθεσμών του δημοσίου.

Τάσος Δασόπουλος

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών