Ρέγκλινγκ: Η επόμενη κρίση θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ρέγκλινγκ: Η επόμενη κρίση θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ

Δημοσίευση: 12:01 μ.μ. | 20/6/17

Το "διαζύγιο" του ΔΝΤ με την Ευρώπη προανήγγειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε, μιλώντας στη Ραλλού Αλεξοπούλου: 

“Υπάρχει βέβαια και η συζήτηση το τι θα κάνουμε με τον ΕSM. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες, κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του”.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, στάθηκε στην ανάγκη «ιδιοκτησίας» του ελληνικού προγράμματος από το σύνολο της κυβέρνησης και του Δημοσίου τομέα.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ωστόσο ορισμένοι άλλοι υπουργοί κάποιες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, και αυτό στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές και το ευρωπαϊκό κοινό», τόνισε.

Ο κ. Ρέγκλινγκ διευκρίνισε ότι «ιδιοκτησία» του προγράμματος, σημαίνει ότι όλοι στην κυβέρνηση και τον δημόσιο τομέα το -υποστηρίζουν.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός Υπουργού Οικονομικών στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής του ΕSM δήλωσε ότι πρώτα θα πρέπει να καθοριστούν τα καθήκοντα που θα έχει, όπως και να υπάρξει ένας προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη διαφορετικός από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό.

Νωρίτερα, σε απόσπασμα της συνέντευξης που είχε δημοσιευθεί, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι εφόσον το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών