Σταθάκης: Nομοθετική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σταθάκης: Nομοθετική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ

Δημοσίευση: 2:00 μ.μ. | 16/6/17

Σε 2,5 δις ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Τα 300 εκατ. ευρώ προέρχονται από κλειστές επιχειρήσεις. Συνολικά έχουν ρυθμιστεί 1,2 δις ευρώ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης, ανέφερε στην Ολομέλεια ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου των κακοπληρωτών αποτελεί «πρωταρχική μέριμνα» για την ΔΕΗ. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να νομοθετήσει «ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να αποτελέσουν το στόχο». Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ΔΕΗ έχει προσλάβει συμβούλους για να μελετηθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του φαινομένου και βελτίωσης της εισπραξιμότητας της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης, με τον εντοπισμό των κακοπληρωτών είναι να περιοριστούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι συνολικά οι οφειλές προς την επιχείρηση ανέρχονται σε 2,5 δις ευρώ. Από αυτές έχουν ρυθμιστεί περίπου οι μισές, δηλαδή 1,1 με 1,2 δις ευρώ μέσω προγραμμάτων ρύθμισης για τους οικιακούς καταναλωτές, τη βιομηχανία και τους μεγάλους καταναλωτές. Όμως, οφειλές 300 εκατ. ευρώ και πλέον δεν μπορούν να εισπραχθούν γιατί προέρχονται από επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, όπως είπε. «Όλα τα υπόλοιπα χρέη είναι εν δυνάμει εισπράξιμα και ο κύριος στόχος είναι να εντοπιστούν οι κακοπληρωτές και να διαφοροποιηθούν από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε επίσης ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ξεπληρώσει τους λογαριασμούς του προς τη ΔΕΗ και έχει προπληρώσει, μάλιστα, και ένα σημαντικό μέρος της προβλεπόμενης ετήσιας κατανάλωσης προς τη ΔΕΗ για το 2017.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών