Στην υπάλληλο του επιρρίπτει τώρα της ευθύνες της καταδίκης του ο Μηταράκης | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στην υπάλληλο του επιρρίπτει τώρα της ευθύνες της καταδίκης του ο Μηταράκης

Δημοσίευση: 3:09 μ.μ. | 17/6/17

Ο Βουλευτής της ΝΔ, αρνείται την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας ισχυριζόμενος ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρείχε τις υπηρεσίες της στο πολιτικό γραφείο «εθελοντικά κι αμισθί»

Αμετανόητος δείχνει ο Ν. Μηταράκης, αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χθες καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπόθεση της αγωγής της πρώην εργαζόμενης του στο πολιτικό του γραφείο και αφορούσε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Ο ίδιος θέλοντας να ''χρυσώσει'' το χάπι και απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδικαστική απόφαση εναντίον του, συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η εργαζόμενη ήταν «εθελόντρια» και δηλώνει αισιόδοξος για διαφορετική απόφαση σε δεύτερο βαθμό!

Αναλυτικά η απάντηση Μηταράκη με ημερομηνία 17/6/17:

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: διαβάστε την αμέσως παρακάτω) είναι παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει καμία εννοούμενη “καταδίκη” μου, καθώς πρόκειται περί μιας αστικής διαφοράς με εθελόντρια του γραφείου μου, η οποία κρίθηκε μόλις πρωτοδίκως. Ήδη, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει τελεσίδικα κρίνει από 11/11/2015 ότι «δεν δύναται να διαπιστώσει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας». Η δε πρωτόδικη απόφαση έκανε μόνο εν μέρει δεκτή την αγωγή της ενάγουσας και σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα καταπέσει στο Εφετείο καθώς, κατά κοινή παραδοχή, είναι ατεκμηρίωτη και νομικά εσφαλμένη.

Είμαι βέβαιος για τα πολιτικά κίνητρα των συμμετεχόντων στην υπόθεση, λόγω της ταχείας και συστηματικής διαρροής της υπόθεσης στον τύπο.

Παρότι πιεστικά μου ζητήθηκε να συμβιβαστώ και πριν αλλά και μετά τη δίκη, δεν το δέχθηκα. Έχω εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και είμαι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.»

H χθεσινή (16/6) ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του αναπλ. Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ:

«Η υπόθεση της καταδίκης του αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκη για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο διάστημα 2011-2015, δείχνει έμπρακτα πώς εννοεί τα εργασιακά δικαιώματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως "ιδεοληψίες", όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μηταράκης οφείλει, τουλάχιστον, να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών