Συμφωνούν Τσίπρας - Γιλντιρίμ για το Κυπριακό: «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε θα βρούμε δρόμο» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συμφωνούν Τσίπρας - Γιλντιρίμ για το Κυπριακό: «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε θα βρούμε δρόμο»

Δημοσίευση: 4:05 μ.μ. | 19/6/17

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα για την επίλυση του Κυπριακού απάντησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο τούρκος ομόλογός του Μπεναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε προκειμένου να υπάρξει μια διέξοδος στο Κυπριακό» και τόνισε περαιτέρω ότι «συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». «Υπάρχει διάθεση να ανοίξουμε δρόμο ακόμη κι όταν μπροστά μας υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε και από τη σημερινή μας συνάντηση» κατέληξε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός από την πλευρά του, σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε και να ανοίγουμε δρόμους». Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ συμπλήρωσε ότι «αν θέλουμε να προχωρήσουμε θα βρούμε δρόμο. Έχουμε την πολιτική βούληση για την επίλυση του Κυπριακού. Το Κυπριακό όμως δεν είναι ζήτημα του ΟΗΕ. Το Κυπριακό αφορά τους Ε/κυπρίους και τους Τ/κυπρίους. Ο ΟΗΕ συμβάλλει στην επίλυση και τον ευχαριστούμε. Η λύση του Κυπριακού θα πρέπει πάντως να είναι δίκαιη και βιώσιμη. Εμείς ως πρωθυπουργοί θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό και θετικό τρόπο ώστε να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες που κάνουν οι δύο κοινότητες».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών