Τα «Ανοικτά Σχολεία» θα ζωντανέψουν τις γειτονιές της Αθήνας το καλοκαίρι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τα «Ανοικτά Σχολεία» θα ζωντανέψουν τις γειτονιές της Αθήνας το καλοκαίρι

Δημοσίευση: 12:10 μ.μ. | 16/6/17

Από αθλητικές δραστηριότητες μέχρι… εργαστήρια ρομποτικής, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δήμου

Σε λειτουργία θα βρίσκονται και τον Ιούλιο δώδεκα «Ανοικτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, καθώς η
επιτυχία του νέου αυτού θεσμού έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με περισσότερους από 11.000 μικρούς και μεγάλους σε 25 γειτονιές της Αθήνας, να έχουν μετατρέψει τα σχολεία αυτά σε ζωντανά κύτταρα της κάθε περιοχής.

Τον επόμενο μήνα, παιδιά από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, τα Πετράλωνα, την Κυψέλη, τον Νέο Κόσμο, τον Κολωνό, την πλατεία Βάθη, την Πλάκα, την Γκράβα, το Γουδή, το Γκύζη και την πλατεία Κολιάτσου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε θερινά τμήματα διάρκειας μιας ή δύο εβδομάδων, στα οποία θα απασχοληθούν δημιουργικά ή θα εκπαιδευτούν σε νέα αντικείμενα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια ψηφιακής αφήγησης, αθλητικές δραστηριότητες, κινητικά παιχνίδια, εργαστήρια ρομποτικής, καθώς και summer camps ένταξης και επιμόρφωσης προσφυγόπουλων ή παιδιών μεταναστών.

Επίσης, δράσεις και για ενήλικες, όπως σεμινάρια πρώτων βοηθειών και επιμορφωτικά εργαστήρια για αναζήτηση εργασίας, αλλά εκμάθηση χορών λάτιν και εργαστήρια κεραμικής. Το αναλυτικό πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας και τηλεφωνικά στο 210 5277089.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών