«Το 2007, άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας”» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Το 2007, άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας”»

Δημοσίευση: 9:49 μ.μ. | 19/6/17

Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος και δ.σ. του ΟΤΕ Ελευθέριος Αντωνακόπουλος στη δίκη Siemens

«Έπρεπε να δώσουμε τεχνογνωσία στο "Αθήνα 2004" ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι τον Αύγουστο του 2002 και η συμφωνία για τη παραγγελία του
τηλεπικοινωνιακού υλικού υπεγράφη τον Ιούλιο. Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος. Γι’ αυτό και η Επιτροπή Αξιολόγησης δεν ζήτησε ανταγωνιστική προσφορά».

Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Ελευθέριος Αντωνακόπουλος εξήγησε, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Siemens, τους λόγους για τους οποίους υπεγράφησαν και εκτελούντο οι συμβάσεις για την ψηφιοποίηση του δικτύου.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος βρέθηκε στο «τιμόνι» του ΟΤΕ από το Μάρτιο 2002 έως τον Μάιο 2004, η Siemens επελέγη καθώς «υπάρχει το ζήτημα της συμβατότητας των συστημάτων. Δεν είμαι τεχνικός, αλλά τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες μου το είχαν εξηγήσει. Το 95% του δικτύου ήταν Siemens και Ιντρακόμ» (…) «Εάν ο ΟΤΕ ήθελε να έχει καλή εταιρεία, έπρεπε να παρέχει καλές υπηρεσίες και να έχει καλούς προμηθευτές».

«Μέχρι το 2007 δεν υπήρχε κανένας θόρυβος γύρω από τη Siemens και τον ΟΤΕ. Η συμφωνία πήγαινε καλά. Το 2007, άνοιξε το "κουτί της Πανδώρας". Ένιωσα θλίψη όταν άκουσα ότι υπήρχαν "μαύρα ταμεία" και δόθηκαν μίζες» είπε στους δικαστές ο κ. Αντωνακόπουλος και όταν κλήθηκε να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα αν ζημιώθηκε ο ΟΤΕ τόνισε:

«Αν υποθέσουμε ότι δόθηκαν τα ποσά και αν είχαν συμπεριληφθεί ( σ.σ. οι μίζες) στην τιμή μπορεί να πει κανείς υποθετικά ότι υπέστη ζημία ο ΟΤΕ. Λέω υποθετικά γιατί πρέπει να εξεταστούν διάφορες πτυχές και θα πρέπει να αποδειχθεί και η δωροδοκία». Την ίδια ώρα ο μάρτυρας συμπλήρωσε πως «ωφελήθηκε ο ΟΤΕ από την υπογραφή της σύμβασης με τη Siemens, ενώ ωφελήθηκε και το κράτος γιατί με την αύξηση των εσόδων έπαιρνε καλύτερα μερίσματα από τις μετοχές».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών