Το Eurogroup θα εγκρίνει δόση 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Το Eurogroup θα εγκρίνει δόση 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 6:09 μ.μ. | 15/6/17

Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας είναι έτοιμοι σήμερα να αποδεσμεύσουν προς τη χώρα δάνεια ύψους 8,5 δισ. ευρώ, τα οποία η Αθήνα χρειάζεται τον επόμενο μήνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της

Επίσης, όπως αναφέρει το Reuters, είναι έτοιμοι να δώσουν μια ιδέα για το τι θα μπορούσαν να προσφέρουν μακροπρόθεσμα όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ύψος της πληρωμής προς την Αθήνα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού οι δανειστές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είχε προωθήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο Euroworking Group συζητήθηκε το δάνειο που θα δοθεί στην Ελλάδα να κυμαίνεται από 7,4 έως 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν η δόση να αγγίζει τα 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχο ης Ευρωζώνης.

Η εκταμίευση του νέου δανείου εξαρτάται από την προϋπόθεση που έθεσε το γερμανικό κοινοβούλιο ότι το ΔΝΤ εντάσσεται στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών