Αίγιο: «Έφυγε» o Αλέξανδρος Γιατσάκης - Η πόλη έχασε έναν μεγάλο ευεργέτη της | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αίγιο: «Έφυγε» o Αλέξανδρος Γιατσάκης - Η πόλη έχασε έναν μεγάλο ευεργέτη της

Δημοσίευση: 6:19 μ.μ. | 14/7/17

Σήμερα το Αίγιο έχασε έναν μεγάλο ευεργέτη της

Ο Αλέξανδρος Γιατσάκης, γεννήθηκε το 1943 στο Βερολίνο. Φύση ανήσυχη, καλλιτεχνική καθώς ήταν, άρχισε νωρίς να ζωγραφίζει, να κάνει γλυπτά και να εκδίδει ποιητικές συλλογές.

Η μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα, τον οδήγησε να «ελληνοποιήσει» το επίθετό του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα το 1986. Το Αίγιο, με τα υπέροχα, παλιά κτίριά του ήταν πόλος έλξης γι’ αυτόν. Άρχισε να τα σκιτσάρει και να τα ζωγραφίζει και το 1993 έκανε την 1η του έκθεση στην πόλη μας. Ακολούθησαν πολλές και δημιούργησε και το «Σπίτι της τέχνης», που φιλοξενούσε έργα του φτιαγμένα με μεράκι από πέτρα, ξύλο και γυαλί στον προαύλιο χώρο της οικείας του, στο Βουλωμένο, στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει γλυπτά και πυραμίδα, μέχρι τον «ομφαλό του κόσμου», κατ’ ομοίωση των Δελφών.

Το 2013, βλέποντας την αυξημένη ανεργία και τις τεράστιες ανάγκες οικογενειών με άνεργους και τους δυο γονείς ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, ίδρυσε τον σύλλογο ΥΠΑΠΟΙΚ (Υποστήριξη Απόρων Οικογενειών). Μέσα απ’ το σύλλογο, βοηθούνται μηνιαίως 50 οικογένειες και 80 παιδιά, ενώ έχει ιδρυθεί και μια φάρμα με την υποστήριξη Γερμανών και Αυστριακών πολιτών, στην οποία άνεργες οικογένειες της πόλης μας έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα λαχανικά που τους δίνονται με οικολογικό τρόπο και να μοιραστούν την παραγωγή.

Παράλληλα, έχει ενοικιαστεί χώρος στην Παναγιωτοπούλων και Ανδρονοπούλου γωνία, όπου λειτουργεί ιματιοθήκη στην οποία οι Αιγιώτες κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10-13 έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν είδη ένδυσης /υπόδησης αλλά και οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κτλ.), ή να επιλέξουν απ’ τα διαθέσιμα, δίχως να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή να χρειαστεί να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία φέρνοντας τους σε δύσκολη θέση.

* Η κηδεία του Αλέξανδρου Γιατσάκη θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 10.30π.μ. στο Νεκροταφείο Αιγίου

Δημήτρης Ζωϊτσούδης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών