Αίτημα επανέναρξης από τον ΕΕΣΠ της πορθμειακής γραμμής Πάτρας - Κεφαλονιάς - Ιθάκης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αίτημα επανέναρξης από τον ΕΕΣΠ της πορθμειακής γραμμής Πάτρας - Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Δημοσίευση: 4:15 μ.μ. | 25/7/17

Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητά την επανέναρξη της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ, η οποία λειτουργούσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα της Ιθάκης έχουν εκφράσει έντονα παράπονα λόγω του αποκλεισμού τους από την Πάτρα, η οποία είναι μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας και η πρόσβασή τους είναι πλέον δύσκολη μέσω της Κυλλήνης ή του Αστακού με εναλλαγές ΚΤΕΛ. Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ώστε να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, αγορά της Πάτρας κλπ.

Επειδή γνωρίζουμε ότι αφουγκράζεστε τις ανάγκες και τις αγωνίες χιλιάδων κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση επαναλειτουργία της εν λόγω πορθμειακής γραμμής. Η βιωσιμότητα της γραμμής είναι εξασφαλισμένη, καθώς τα οφέλη είναι πολλά για τους κατοίκους των δύο νησιών, τους Πατρινούς και φυσικά για τους επισκέπτες – τουρίστες που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Πάτρας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των διακοπών.»

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών