Διαμαρτυρία στη Μήλο για την ποιότητα του νερού και λύματα που καταλήγουν στη θάλασσα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Διαμαρτυρία στη Μήλο για την ποιότητα του νερού και λύματα που καταλήγουν στη θάλασσα

Δημοσίευση: 5:31 μ.μ. | 23/7/17

Κάτοικοι έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο

Διαμαρτυρίες σημειώθηκαν στη Μήλο και μερίδα κατοίκων επέδωσε στον Δήμαρχο έγγραφο με τα προβλήματα τα αιτήματά τους.
Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προ ολίγων ημερών, επέβαλε πρόστιμο 42.000 ευρώ στον Δήμο Μήλου για παράνομη απόρριψη λυμάτων που υποβαθμίζουν το περιβάλλον.

Η επιστολή έχει αποδέκτες εκτός από τον Δήμο Μήλου, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θέμα: «Ύδρευση, αποχέτευση & απορρίμματα Δήμου Μήλου. Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με το mileikanea.gr στην επιστολή αναφέρεται πως  «αρκετοί οικισμοί του νησιού δεν έχουν νερό επί σειρά ημερών, ενώ κάποιοι άλλοι να έχουν εντελώς ακατάλληλο για χρήση νερό κι αυτό εκ περιτροπής.».

Στο θέμα της αποχέτευσης σημειώνεται πως: «Είναι απαράδεκτο, το 2017  να εξακολουθεί να υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κινδύνων για την δημόσια υγεία λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού, από το δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο. Απόρροια αυτής της κατάστασης ήταν και το πρόστιμο που επεβλήθη πρόσφατα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον δήμο, ύψους 42.000  ευρώ  μετά από καταγγελίες πολιτών και φορέων του νησιού».

Οι κάτοικοι δε, συνεχίζουν, τονίζοντας πως «δεν λειτουργεί η ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να έχει απαξιωθεί εντελώς από τους κατοίκους και, παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων σε τακτά διαστήματα, ενώ όλα καταλήγουν σε ανεξέλεγκτη χωματερή. Στο νησί μας εξακολουθεί να λειτουργεί ένας από τους 16 χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων για τους οποίους η χώρα μας πληρώνει σημαντικό πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα και λόγω της αδιαφορίας του δημάρχου, καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να αναλάβουν τις προσωπικές και πολιτικές τους ευθύνες».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών