Διαβεβαιώσεις Πολάκη για τις αποζημιώσεις στα ΑμΕΑ από τον ΕΟΠΥΥ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Διαβεβαιώσεις Πολάκη για τις αποζημιώσεις στα ΑμΕΑ από τον ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση: 5:19 μ.μ. | 21/7/17

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την καταβολή τους»

Τη διαβεβαίωση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ομαλοποιηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες των αναπήρων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Υγείας, Παύλος Πολάκης, στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους.

Κύριο αίτημα τους ήταν η άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ, προς γονείς και ασθενείς, των χρημάτων για τις θεραπείες τους, με την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει εκκαθάριση χωρίς έλεγχο, διαδικασία που ακολουθούνταν στο παρελθόν και ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, με ενίσχυση της στελέχωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων, αλλά και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, ώστε το πρόβλημα να λυθεί στο επόμενο διάστημα και να ομαλοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων.

Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε δύο από τις έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, γεγονός που οφείλεται στη μεταφορά της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των παραστατικών από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλείται ξαφνικά να εξυπηρετήσει το διπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων.

Επίσης, ανέφερε πως στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της επαρχίας δεν αντιμετωπίζεται πρόβλημα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών