Δρομολόγηση δυο ακόμη πλοίων στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Δρομολόγηση δυο ακόμη πλοίων στη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

Δημοσίευση: 7:53 μ.μ. | 26/7/17

Έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Τη δρομολόγηση των πλοίων «Σαμοθράκη Ι» και «Ζέφυρος» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
απαντώντας σε αιτήματα τόσο των τοπικών παραγωγικών φορέων της Σαμοθράκης, όσο και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Έβρου για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής κίνησης.

Στη συγκεκριμένη γραμμή πέραν των δύο πλοίων εκτελεί δρομολόγια το επιβατηγό οχηματαγωγό Σάος ΙΙ. Έτσι η Σαμοθράκη θα συνδέεται με καθημερινά και τακτικά δρομολόγια με την Αλεξανδρούπολη, ενώ το νησί έχει, για αυτή την δρομολογιακή περίοδο τη δυνατότητα σύνδεσης μια φορά την εβδομάδα, με το Λαύριο, με το δρομολόγιο του Σάος ΙΙ Λαύριο- Λήμνος- Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός επιβεβαίωσαν την έμπρακτη στήριξη του υπουργείου στην ανάπτυξη των νησιών, ενώ εξέφρασαν από κοινού, την ικανοποίησή τους για τον εμπλουτισμό των δρομολογίων από και προς τη Σαμοθράκη.

Τόνισαν επίσης ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού δικτύου των νησιών, όλο το χρόνο.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών