Εκτός κινδύνου από την φωτιά οι κατοικημένες περιοχές του Σαρωνικού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εκτός κινδύνου από την φωτιά οι κατοικημένες περιοχές του Σαρωνικού

Δημοσίευση: 10:24 μ.μ. | 31/7/17

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί στον λόφο Σκόρδι

Με 10 υδροφόρες και δύο μηχανήματα βαρέoς τύπου κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων, ενίσχυσε η Περιφέρεια Αττικής το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία
ξέσπασε στις 5 το απόγευμα σε αγροτολιβαδική έκταση μεταξύ Λαγονησίου και Αναβύσσου, στην ευρύτερη περιοχή Καλυβίων Αττικής.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιωάννα Τσούπρα, «ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται στην περιοχή, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζει την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, η οποία έχει περιοριστεί στον λόφο Σκόρδι, επάνω από την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου όμως δεν υπήρχε πρόσβαση επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης. Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου: πυροσβεστικά, υδροφόρες, πέντε σκαπτικά μηχανήματα και όλο το έμψυχο δυναμικό «βρέθηκε στην πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των αυξομειώσεων του δυνατού ανέμου που έπνεε στην περιοχή, αλλά και από την αδυναμία πρόσβασης στις εστίες που εκδηλώνονταν συνεχώς. Η εκδήλωση της πυρκαγιάς στη Θέση Μελισσουργός, αρκετά μακριά από τον οικισμό των Καλυβίων, σε απόσταση 4-5 χλμ από το Λαγονήσι (επί της Λεωφόρου Αναβύσσου), σύντομα επεκτάθηκε προς τη δεξιά πλευρά του δρόμου, σε αγροτοδασική βλάστηση.

Γύρω στις 8 μ.μ. και μία ώρα πριν σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, η κατάσταση ήταν κάπως ανησυχητική καθώς οι φλόγες του βασικού μετώπου είχαν «σκαρφαλώσει» στον λόφο πάνω από τα σπίτια της Σαρωνίδας, που αναζωπυρωμένες από την καύση ελαιοδέντρων, απείλησαν κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο μισή ώρα αργότερα «ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, χάρη στη συντονισμένη δράση των αεροσκαφών», σύμφωνα με κάτοικο στην εν λόγω περιοχή και ενώ οι φλόγες ήταν δίπλα από το σπίτι του.

Σύντομα η ανακούφιση διαδέχθηκε την αγωνία και την ένταση που προηγήθηκαν, λόγω κυρίως των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. «Εξέλιξη απολύτως θετική» όπως τη χαρακτήρισε η κ. Τσούπρα, καθώς τη νύχτα οι άνεμοι - οι οποίοι αναμένεται να ενταθούν αύριο- σημειώνουν ύφεση και ο έλεγχος των μικροεστιών έγκειται πλέον στην προσοχή και την εγρήγορση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών