Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση

Δημοσίευση: 1:25 π.μ. | 14/7/17

O πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και τον ευχαρίστησε για την απόφαση της Ε.Ε. να βγάλει την Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

«Ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει περισσότερο από άλλους λαούς ειδικότερα στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας», είπε ο κ. Γιούνκερ, που αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας και γι' αυτό η Κομισιόν πήρε και τη σχετική απόφαση.

Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα είπε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν. Υπενθύμιζε ότι η διαδικασία κινήθηκε το 2009 με έλλειμμα 15,1%. Αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού και χαρακτήρισε τη συγκυρία σημαντική.

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην πτωτική πορεία του ελλείμματος και στην «καλή κατάσταση» που βρίσκεται πλέον η χώρα.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών