Η Ελλάδα στην προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η Ελλάδα στην προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Δημοσίευση: 10:46 μ.μ. | 19/7/17

Θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό, στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση του Οργανισμού για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Στη συνάντηση θα προεδρεύσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και θα συμμετάσχουν υπουργοί Τουρισμού των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, φορείς χάραξης των πολιτικών στον τουρισμό, καθώς και παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα ανακοίνωσε επισήμως ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. Σε επιστολή του προς την κ. Κουντουρά τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της διεκδίκησης της προεδρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι κατάλληλη να ηγηθεί της συζήτησης αυτής, ως καταξιωμένος παγκόσμιος προορισμός και ενεργό μέλος με μακρόχρονη παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για τον Τουρισμό σηματοδοτεί την 100ή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ. Στόχο έχει να ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού για τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους στην τουριστική ανάπτυξη. Θα αναδειχθούν θέματα με έμφαση στις μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες του ταξιδιωτικού κοινού.

Επίσης, θα εξεταστεί το τοπίο που διαμορφώνεται στις τουριστικές επενδύσεις από τις πολιτικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και ο ρόλος των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών