Καρατόμηση εργαζόμενης στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καρατόμηση εργαζόμενης στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Δημοσίευση: 3:07 μ.μ. | 26/7/17

Η καταγγελία του «Ιπποκράτη»

Την καρατόμηση εργαζόμενης από θέση ευθύνης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, καταγγέλλει με την ακόλουθη ανακοίνωσή του το Σωματείο «Ιπποκράτης»:

« Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και συγκεκριμένα του άρθρου 30 του Ν.4369/16, του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση που τον διόρισε, δηλ. η παρούσα συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προχώρησε σε ακόμη μία ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ,  από θέση ευθύνης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΤΗΣ, χωρίς λόγο και αιτία και χωρίς να έχει το δικαίωμα, βάσει της προαναφερόμενης και όχι μόνον κείμενης νομοθεσίας, αντικατέστησε την ΤΟΜΕΑΡΧΗ της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, μια  Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, που η εκτελούσα καθήκοντα Διευθύντριας κατ΄ επιλογήν Διοικητή από τις πρώτες του ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ, ΤΕ κατηγορίας, ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ,  την τοποθέτησε ως απλή Νοσηλεύτρια στην Παθολογική κλινική, χωρίς την εφαρμογή ακόμη και εδώ των σχετικών κείμενων διατάξεων, αυτών που και ο αρμόδιος υπουργός τους επιβάλλει να εφαρμόζουν.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που δεν σέβεται τους Νόμους του κράτους, αντάμα με την εκλεκτή του Νοσηλευτική Διευθύντρια, γνωστή παράλληλα και από την απαράδεκτη, απρεπέστατη, την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά της, εξελίσσεται δυστυχώς ως ο ΔΗΜΙΟΣ, ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΣΦΑΓΕΑΣ του Νοσοκομείου, εξέλιξη- πρακτική και τακτική που σαφώς δεν είναι δυνατόν να την αποδεχθούμε.

Διαμαρτυρηθήκαμε πάρα πολλές φορές για τα προαναφερόμενα ζητήματα. Ζητήσαμε εξηγήσεις γι αυτές του τις επιλογές. Ζητήσαμε καλοπροαίρετα και κατ΄ επανάληψιν από τον Διοικητή να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, να επαναφέρει την νομιμότητα δείχνοντας του και συγκεκριμένη διέξοδο, δυστυχώς τίποτε απολύτως. Υποκαθιστώντας ό ίδιος το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και αυτό-αναγορευόμενος ως ο κριτής των πάντων, προχώρησε ακόμη μια φορά με συνοπτικές και ατεκμηρίωτες διαδικασίες, σε νέες   καρατομήσεις, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν, εφαρμόζοντας δυστυχώς, αν και  ¨ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ¨ όπως αυτοαναγορεύονται, το γνωστό ¨ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΤΑΣΟΜΕΝ¨.

Ενημερώσαμε για όλα αυτά τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου, τα οποία δυστυχώς παρέμειναν θεατές, λυπούμαστε που θα το πούμε ¨άβουλα όντα¨ απέναντι στις επιλογές ΣΕΡΕΜΕΤΗ. Ενημερώσαμε τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, προφορικώς και γραπτώς, προτείνοντάς του και συγκεκριμένη λύση για να επέλθει η ηρεμία στο Νοσοκομείο. Δεσμεύτηκε να δει το θέμα και να μας απαντήσει. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, μετά από μία εβδομάδα, τίποτε απολύτως.

Αφού εξαντλήσαμε όλα τα δημοκρατικά και καλοπροαίρετα μέσα παρέμβασης και αφού από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται χαραμάδα επικοινωνίας και συνεννόησης,  όπως αντιλαμβάνεστε  ο δρόμος του αγώνα και των κινητοποιήσεων είναι πλέον μονόδρομος. Οι αποφάσεις μας έχουν ήδη ληφθεί και την κατάλληλη στιγμή αυτές θα μπουν σε εφαρμογή, θα υπάρξει απάντηση και θα είναι σκληρή.

Ας αναλάβουν πλέον ΟΛΟΙ, Διοικητής, Δ.Σ, 6η Υ.Πε k΄ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ τις ευθύνες τους.»

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών