Κηδεύτηκε η 8χρονη Σάφι Ρούσσος που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μάντσεστερ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κηδεύτηκε η 8χρονη Σάφι Ρούσσος που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μάντσεστερ

Δημοσίευση: 7:29 μ.μ. | 26/7/17

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, της Βρετανίδας κυπριακής καταγωγής που ήταν το νεαρότερο θύμα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρένας

Η οικογένεια της μικρής Σάφι είχε ζητήσει από όσους θα ήθελαν να την αποχαιρετίσουν να φέρουν μόνο ένα τριαντάφυλλο, το λουλούδι που ήταν το μεσαίο όνομα του κοριτσιού ('Rose').

Η μικρή Σάφι ήταν ένα από τα 22 θύματα της επίθεσης που πραγματοποίησε ο Σαλμάν Αμπέντι στο τέλος της συναυλίας της ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου.

Συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν ρούχα σε ροζ ή άλλη φωτεινή απόχρωση, «γιόρτασαν» τη σύντομη ζωή της Σάφι, όπως η οικογένειά της είχε ζητήσει.


Στον επικήδειο που διάβασε πρώτος ο διευθυντής του σχολείου της, η Σάφι περιγράφηκε ως ένα κορίτσι «έμπνευση» για όσους τη γνώριζαν. «Κάθε φορά που τη φέρνω στο μυαλό μου χαμογελώ», είπε ο δάσκαλός της.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ηχογραφημένα μηνύματα συμμαθητών της που την αποχαιρετούσαν.

Η αδερφή της, αποχαιρετιστήριο γράμμα της οποίας αναγνώστηκε, είπε: «Ό,τι κάνω από εδώ και στο εξής θα είναι για σένα. Σάφι Ρόουζ, σ' αγαπώ».

Στον δικό του αποχαιρετισμό, ο πατέρας Ανδρέας Ρούσσου ανέφερε αρχικά ότι η κόρη του είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα που θα την έκανε μια σούπερσταρ. «Το όνειρό της ήταν να γίνει διάσημη», είπε ο πατέρας.

Η τελετή έκλεισε με μουσική και την προβολή φωτογραφιών του 8χρονου κοριτσιού.


πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών