Μαξίμου: Να απαντήσει τώρα η ΝΔ για τον Αθανασίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μαξίμου: Να απαντήσει τώρα η ΝΔ για τον Αθανασίου

Δημοσίευση: 11:12 μ.μ. | 23/7/17

Συνεχίζεται η σύγκρουση κυβέρνησης Δικαιοσύνης, μετά και τη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αυτή τη φορά το Μαξίμου εξαπολύει επίθεση τόσο κατά τόσο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Ν.Δ., απάντησε το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Επίσης, καλεί την Πειραιώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά «να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου τύπου της ΝΔ.

Η ίδια η ΝΔ όμως και ιδιαίτερα ο κος Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη:

Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης;

Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι «συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου».

Παράλληλα, από την πλευρά της η ΝΔ, χαρακτήρισε ως «ιστορική» την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Πολωνίας, κάνοντας λόγο για ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις που καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών