Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό

Δημοσίευση: 1:37 μ.μ. | 26 Ιουλίου 2017

Αντιδρούν στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων και στην παραχώρηση της εταιρείας

Σε μια νέα 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε», ημέρα διεξαγωγής των διαγωνισμών για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε Καβάλα και Στρυµονικό
Όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή τους ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας «ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία πολλών νέων µετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, µε φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία, τη διατήρηση του κόστους των υφιστάμενων διοδίων στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, καθώς και την άμεση κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και την άμεση εκτέλεση των εργασιών «βαριάς» συντήρησης οδοστρωμάτων, που απαιτούνται σε επιµέρους τμήματα του αυτοκινητόδροµου.

«Από την κυβέρνηση, τα κόµµατα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Β. Ελλάδας ζητάμε να μελετήσουν τα πραγµατικά οικονομικά δεδομένα που έχουν ήδη δηµοσιευθεί και να συναινέσουν σε μια ενιαία πρόταση για τη δημόσια διαχείριση της Εγνατίας Οδού [...] κι από τη διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει επιτέλους να απασχολείται αποκλειστικά µε τους σκοπούς της παραχώρησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη από τον υπουργό Υποδοµών και Μεταφορών «την άμεση υλοποίηση των πρόσφατων δεσμεύσεών του αναφορικά µε την αξιοποίηση της "Εγνατία Οδός Α.Ε" για την κατασκευή και διαχείριση έργων υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών