«Όχι» στην αναστολή ποινής επιχειρηματία για την υπόθεση της Εnerga | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

«Όχι» στην αναστολή ποινής επιχειρηματία για την υπόθεση της Εnerga

Δημοσίευση: 9:50 μ.μ. | 17/7/17

Επικαλέστηκε αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη

«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην αίτηση αναστολής της ποινής των 21 ετών που έχει επιβληθεί στον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, σχετικά με την υπόθεση της Εnerga - Hellas Power.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο, μέσω των συνηγόρων του, επικαλέστηκε αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους «έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο».

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε ο Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αρ. Φλώρος έχει «αρνητικές σκέψεις και προθέσεις» και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού. «Έχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και ότι διώκεται για να διώκεται», υποστήριξε ο γιατρός και πρόσθεσε πως «κρατείται στο ισόγειο λόγω σκέψεων αυτοκτονικών τάσεων».

Το ίδιο δικαστήριο έκανε δεκτή, με όρους, την αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη, επίσης κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης επτά ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως παρά την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα. Η κατηγορουμένη είχε σπάσει το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» της και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως ως κρατούμενη από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της, η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών