Πάνω από 40 μετασεισμοί έως και 4,5 ρίχτερ στο Αιγαίο (φώτο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πάνω από 40 μετασεισμοί έως και 4,5 ρίχτερ στο Αιγαίο (φώτο)

Δημοσίευση: 6:10 π.μ. | 21/7/17

Στο πόδι οι κάτοικοι στην Κω ψάχνουν για εγκλωβισμένους – Βιβλική καταστροφή στο νησί – Δείτε φωτογραφίες

Δυο νεκροί τουρίστες κι ένας ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια όταν καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοιχίου μέσα στην περιοχή των μπαρ στο κέντρο της πόλης, τουλάχιστον 30 τραυματίες
από πτώσης μικροαντικειμένων και κινήσεις πανικού (πτώση από μπαλκόνια κλπ) και συνολικά 120 άνθρωποι που τραυματίστηκαν είναι ο τραγικός -μέχρι στιγμής- απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε την Κω!

Σε ότι αφορά τις υλικές ζημιές αυτές αρχίζουν και λαμβάνουν βιβλικέ διαστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η κατάρρευση του Ιερού του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου, κατάρρευση της εξωτερικής διακοσμητικής κολώνας στον ΙΝ της Αγ. Παρασκευής στην πόλη της Κω, κατάρρευση τμήματος του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας, τμήματος της καμάρας προς τα μπαράκια, τμήματος του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείου (ακριβώς μπροστά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων) και εκατοντάδων σπιτιών σε κάθε γωνιά του νησιού.

Παράλληλα, από το μίνι τσουνάμι που δημιουργήθηκε κινδύνευσαν σκάφη από στο λιμάνι όπου έχουν καταγραφεί σοβαρές ρηγματώσεις στην προβλήτα όλου του εσωτερικού κομματιού. Καταπλακώθηκαν τουλάχιστον τρια ΙΧ στην περιοχή πίσω από τη ΔΕΗ όπου κατέρρευσε παλιά πέτρινη αποθήκη.

Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται ενώ όλο το νησί βρίσκεται στο πόδι.Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών