Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου

Δημοσίευση: 5:57 μ.μ. | 13/7/17

Αφορά την υπόθεση της πώλησης της βίλας τους στη Σύρο

Εξηγήσεις για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψεύδη βεβαίωση καλούνται να δώσουν ο πρώην
υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση της πώλησης της βίλας τους στη Σύρο.

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται και δυο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρονται να χορήγησαν, παρανόμως, στον Γιάννο Παπαντωνίου την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, το 2016, παρά το γεγονός ότι είχαν χρέη προς το δημόσιο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.

Την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την καταδίκη τους σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ -όπως και πρωτοδίκως- για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών