Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάνα Β. Λ. στο Σύνταγμα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάνα Β. Λ. στο Σύνταγμα

Δημοσίευση: 8:41 μ.μ. | 14/7/17

Δείτε φωτογραφίες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται απόψε στην πλατεία Συντάγματος για την Ηριάνα Β. Λ., η οποία την 1η Ιουνίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 χρόνων χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

«Την 1η Ιούνη 2017 η ελληνική δικαιοσύνη με συνοπτικές διαδικασίες καταδίκασε την Ηριάννα σε 13 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου 187Α.

Με πάτημα ένα… ανύπαρκτο μερικό δείγμα DNA και με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο το ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφό της, ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, οι στρατοδίκες του εφετείου Αθηνών την εκδικήθηκαν…», αναφέρεται σε κείμενο-κάλεσμα.

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται πως «εμείς οι "απ’ έξω" υψώνουμε το χέρι της αλληλεγγύης που περνά τα κάγκελα, τους φρουρούς και τα συρματοπλέγματα. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση της δίωξής της. Δηλώνουμε χωρίς δισταγμό ότι η ποινικοποίηση και καταδίκη των κοινωνικών και συγγενικών σχέσεων δε θα περάσει πάνω από τα σώματά μας».

Η 29χρονη βρίσκεται αυτή τη στιγμή έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα της Θήβας περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής της στο Εφετείο τη Δευτέρα στις 17 Ιουλίου.


Φωτορεπορτάζ: Κατερίνα Καμπόσου, πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών