Στα απροστάτευτα τέκνα τα κουπόνια για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στα απροστάτευτα τέκνα τα κουπόνια για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές

Δημοσίευση: 1:33 π.μ. | 27/7/17

Πράσινο φως από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Στους δικαιούχους του επιδόματος «απροστάτευτων τέκνων» του νομού Θεσσαλονίκης θα διατεθούν φέτος τα κουπόνια για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές.

Το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα την έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης ποσού 200.000 ευρώ ενώ, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, φέτος επιλέχτηκε η υλοποίηση του σχετικού προγράμματος να αφορά στη διάθεση ενός ποσοστού επί του τέλους λαϊκών αγορών στους εγγεγραμμένους στα μητρώα των δήμων ως δικαιούχων του επιδόματος «απροστάτευτων τέκνων» για την ανακούφισή τους. «Στόχος είναι κάθε χρόνο να επιλέγεται μια άλλη ευπαθής ομάδα, έτσι ώστε να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες» σημείωσε.

«Ο σκοπός του προγράμματος είναι η βοήθεια στα παιδιά και τις οικογένειες που στερούνται οικογενειακής προστασίας και αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» είπε και ανέφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έδωσε στην Περιφέρεια ονομαστικό κατάλογο των δικαιούχων μονογονεϊκών οικογενειών, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Για τον λόγο, αυτό πρότεινε να εκδοθεί δημόσια πρόσκληση προς τους δικαιούχους της κατηγορίας αυτής ώστε να υποβληθούν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ιδίως βεβαίωση ενός εκ των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης ότι πρόκειται για δικαιούχο που λαμβάνει το επίδομα «απροστάτευτων τέκνων».

Οι αιτήσεις συμμετοχής- δήλωσης και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα συνταχθεί μητρώο ωφελουμένων του προγράμματος (βάση δεδομένων) από τη διεύθυνση αυτή, σύμφωνα με το οποίο θα εκδοθεί σχετική απόφαση περί ένταξης αυτών που θα έχουν υποβάλει αίτηση και πλήρη δικαιολογητικά στο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, η υλοποίηση του προγράμματος κάλυψης αναγκών των ωφελούμενων από είδη λαϊκών αγορών, που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των τελικών δικαιούχων, θα λειτουργήσει μέσω κουπονιών τα οποία θα επιμεριστούν αναλόγως χρονικά. Οι ωφελούμενοι θα προμηθεύονται τα προϊόντα της αγοράς τους από τις λαϊκές αγορές με αντίτιμο την παράδοση των κουπονιών ενώ ο ακριβής αριθμός κουπονιών που θα διατεθούν θα προσδιοριστεί μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου των ωφελουμένων. Η χρήση των κουπονιών θα γίνεται από την ημερομηνία παραλαβής τους και για διάστημα δύο μηνών.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Μπασδάνης από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι πολύ καλή, όμως έθεσε ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίζεται η διανομή των κουπονιών στους ίδιους τους δικαιούχους. Χρήσιμο χαρακτήρισαν το πρόγραμμα ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» και η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη «Συμμετέχω». Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε ότι η πολιτική της ΕΕ έφερε τον κόσμο σε δεινή θέση ενώ η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά» εκτίμησε ότι η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να γίνει μέσω της λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών