Στην 'Απαγορευμένη Πόλη' της Κίνας ο Αντώνης Σαμαράς (φωτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στην 'Απαγορευμένη Πόλη' της Κίνας ο Αντώνης Σαμαράς (φωτο)

Δημοσίευση: 1:56 μ.μ. | 27/7/17

Τι συζήτησε με τον Κινέζο πρωθυπουργό ο πρώην πρωθυπουργός

Δεκτός από τον πρωθυπουργό της Κίνας έγινε χθες στο Πεκίνο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο επίσκεψής του κατόπιν πρόσκλησης του κ. Li Kepiang. Στην συνάντηση παρουσία
του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας κ.Wang Yi, καθώς και  άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων συζητήθηκαν εκτενώς οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας Κίνας, και η πορεία της Ευρωζώνης.

Η συζήτηση των δύο ανδρών περιλάμβανε τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση  στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.

Συζήτηση έγινε για τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Ωστόσο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον είχαν οι συνομιλίες του κ. Σαμαρά για τις κινέζικες επενδύσεις στην χώρα μας με έμφαση αυτές τις Cosco, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος Αντώνη και Γεωργία Σαμαρά, το οποίο πραγματοποιήθηκε  σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.
Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών