Την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ζητάει επίσημα η Κομισιόν | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ζητάει επίσημα η Κομισιόν

Δημοσίευση: 7:14 μ.μ. | 12/7/17

Την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για πρώτη φορά από το 2009 ανακοίνωσε και επισήμως ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ευχάριστο γεγονός

«Το 2009 το έλλειμμα 15% του ΑΕΠ. Επτά χρόνια αργότερα το 2016 αυτό το τεράστιο έλλειμμα μετατράπηκε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό» επισήμανε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα γυρίζει επιτέλους σελίδα από τη λιτότητα για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης. Σύμφωνα με τον Επίτροπο η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο αξιόπιστη χώρα. Ερωτηθείς για το αν αυτό μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο Επίτροπος Οικονομικών είπε ότι δεν είναι ρόλος του να κάνει πρόγνωση πότε θα αποκτήσει η χώρα πρόσβαση.

«Είναι προφανώς το επόμενο βήμα, σημείωσε. Οι επενδυτές πήραν δυο ισχυρά σήματα με την εκταμίευση της δόσης και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Θεωρώ ότι, πλέον, μπορείς να εμπιστευτείς την Ελλάδα. Αν η σημερινή κίνηση δεν αποτελεί μία ευχάριστη είδηση, τότε δεν γνωρίζω τι είναι ευχάριστο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο ίδιος για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και υπογράμμισε ότι η Κομισιόν «θα παραμείνει στο πλευρό του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης». Επίσης, ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Ιουλίου όπου και θα έχει επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σχολιάζοντας τις θετικές για την ελληνική Οικονομία εξελίξεις, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική Οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 – 2015». «Η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018» αναφέρει περαιτέρω το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις είχε σχολιάσει ότι «οι συστάσεις μας για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα είναι ένα άλλο θετικό σημάδι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα». «Καλώ την Ελλάδα να αξιοποιήσει τα επιτεύγματά της και να συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της, σημαντικό στοιχείο για την προετοιμασία της επιστροφής της στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η γρήγορη υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων έχει καθοριστική σημασία προκειμένου να φανούν τα θετικά τους αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Μια μακροχρόνια αναπτυξιακή στρατηγική θα διασφαλίσει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, καθώς και σταθερή ανάπτυξη και ευημερία για το μέλλον» τόνισε ο ίδiος.

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών