Το ΣτΕ ακύρωσε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το ΣτΕ ακύρωσε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Δημοσίευση: 6:27 μ.μ. | 13/7/17

Στο ανώτατο δικαστήριο είχαν προσφύγει 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών

Ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με απόφασή του το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε ως μη νόμιμες τις εκλογές οι οποίες ανέδειξαν πρόεδρο τον Σπύρο Καπράλο και γενικό γραμματέα τον Εμμανουήλ Κολυμπάδης.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων οι Ισίδωρος Κούβελος, Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός και Πέτρος Συναδινός και ζητούσαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών (6.2.2017) στην ΕΟΕ.

Η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με την απόφασή της (1881/2017) έκρινε μη νόμιμες τις εκλογές και ακύρωσε το πρακτικό εκλογής της Ολομέλειας της ΕΟΕ με το οποίο αναδείχθηκε το νέο προεδρείο.

Στην απόφαση του ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι «ο κ. Νικολάου στον οποίο ανατέθηκε η προεδρία της επίμαχης εκλογικής συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ και ο οποίος είχε απευθύνει την σχετική πρόσκληση στα μέλη της, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης αυτής, κατ’ εντολή δε αυτού εστάλη προς ενημέρωση των μελών της ΕΟΕ το από 6.2.2017 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την γραμματεία της ΕΟΕ, με συνέπεια ορισμένα από τα μέλη να μη παραστούν στην επίμαχη συνεδρίαση» και συνεχίζει: «Άλλωστε, ο κ. Νικολάου δεν κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 παράγραφος 2 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, αλλά όπως δήλωσε, απλώς παρέστη για να ενημερώσει για την αναβολή της».

Τελικά, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η επίμαχη συνεδρίαση «δεν ήταν νόμιμη» και πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση των προσφευγόντων, να ακυρωθούν τα από 6.2.2017 πρακτικά εκλογής για την ανάδειξη των οργάνων της ΕΟΕ και «να αναπεμφθεί η υπόθεση στην ΕΟΕ προκειμένου να επαναλάβει σε νόμιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας τη διαδικασία εκλογής».

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου ελήφθη η απόφαση να αναβληθούν και να οριστεί άλλη νέα ημερομηνία. Τελικά, όμως, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες η απόφαση δεν τηρήθηκε καθώς την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 13 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών