Βίτσας: Υπεύθυνη η Τουρκια για το 'ναυάγιο' στην Ελβετία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βίτσας: Υπεύθυνη η Τουρκια για το 'ναυάγιο' στην Ελβετία

Δημοσίευση: 2:49 μ.μ. | 13/7/17

Ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, για τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό και τα όσα κέρδισε η Ελλάδα στην Ελβετία

“Το σύνολο της ευθύνης για τον τρόπο που κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τον έχει η τουρκική πλευρά. Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά μπήκαν στην ατζέντα τα βασικά. Οι εγγυήσεις και η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και πρώτα των δυνάμεων εισβολής και Κατοχής” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Αντίμετρα", ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι όπως διαπιστώνεται και αυτές τις ημέρες “υπάρχει έντονη διεθνοποίηση”. “Δίνω σημασία” είπε ο υπουργός “στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου και των γαλλικών πλοίων. Υπάρχουν και ελληνικά βιβλία στην περιοχή και στηρίζουμε τις ενέργειες της Κύπρου”.

Ο αν. υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του "δεν υπάρχει σύγκρουση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας", διαπιστώνοντας πάντως ότι και η δικαιοσύνη πρέπει να αφουγκράζεται περισσότερο τις ανάγκες της κοινωνίας, φέρνοντας σαν παράδειγμα τις αποφάσεις για ζητήματα που έχουν φορολογικό χαρακτήρα ή την απόφαση για την βλαπτική μεταβολή για την οποία επισήμανε ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να μένουν στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.

Χαρακτηρίζοντας σημαντικό ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα εξόδου στις αγορές, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι καθώς το θετικό κλίμα στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία αντίθετα από το success story της κυβέρνησης Σαμαρά έχει σημασία να βελτιωθεί η θέση των λαϊκών νοικοκυριών, με συγκεκριμένα μέτρα που καθυστέρησαν, όπως η επιδότηση ενοικίου και ο υπολογισμός ιατρικών δαπανών στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών