Βούτσης σε Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα: Οι αληθινοί κίνδυνοι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στη Βουλή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βούτσης σε Μητσοτάκη για Ρουβίκωνα: Οι αληθινοί κίνδυνοι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στη Βουλή

17:02 | 31/7/17

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν έδωσε ο ίδιος εντολή για συλλήψεις των μελών του Ρουβίκωνα για την "είσοδο" και τη "διαμαρτυρία" τους στο προαύλιο της Βουλής. Αποκάλυψε ότι το κοινοβουλιο φυλάσσεται επαρκώς ακόμη και για υπερπτήσεις drones

Απαντητική επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη που του ζήτησε «εξηγήσεις για την απελευθέρωση» των 17 μελών του Ρουβίκωνα οι οποίοι εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής έστειλε ο Νίκος Βούτσης διαχωρίζοντας τις απλές διαμαρτυρίες των πολιτών από τα περιστατικά υψηλής επικινδυνότητας όπως οι υπερπτήσεις drones που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά - όπως διαβεβαιώσε- από τη φρουρά της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε καταρχήν στην επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη ότι η σύλληψη των 17 «πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα» δεν έγινε κατόπιν δικής του εντολής. Αντίθετα ανέφερε ότι «οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση». Επιβεβαίωσε, όμως, ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για να αφεθούν ελεύθεροι κατόπιν συνεννόησης του με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αντέκρουσε παράλληλα τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη περί ύπαρξης «γενικευμένης ανομίας» σημειώνοντας ότι η Βουλή προστατεύεται επαρκώς για τους πραγματικούς κινδύνους όπως είναι οι υπερπτήσεις drones. «Υπάρχουν βεβαίως και άλλα συμβάντα πιθανής υψηλής επικινδυνότητας, τα οποία δεν γίνονται δημοσίως γνωστά, που προληπτικά και με έγκαιρη αντιμετώπιση από τη φρουρά δεν εξελίσσονται περαιτέρω, όπως για παράδειγμα υπερπτήσεις drones, για τα οποία συντάσσονται αναλυτικές εκθέσεις και αναφορές ενώ ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται παραλλήλως τα μέτρα αποτροπής και πρόληψης» ανακοίνωσε.

Διαχώρισε δε αυτούς τους κινδύνους από τις περιπτώσεις εκδήλωσης διαμαρτυρίας όπως ήταν η είσοδος των μελών του Ρουβίκωνα. «Σε συνεννόηση και με εντολή του εκάστοτε Προέδρου, δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις, με ή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας. Στη βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα στον περίβολο της Βουλής στις 26 Ιουλίου» ανέφερε ο κ. Βούτσης αλλά υπογράμμισε ότι τα περιστατικά «καταγράφονται πάντοτε και είναι προσβάσιμα στις υπηρεσίες ασφαλείας τα γεγονότα και τα ατομικά στοιχεία των υπαιτίων για τη “διατάραξη της τάξης”».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απάντησης του Προέδρου της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών