Ξεπέρασαν τις 170.000 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ξεπέρασαν τις 170.000 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες

Δημοσίευση: 5:36 μ.μ. | 12/7/17

Η μη υποβολή δήλωσης μετά την 30-7-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις

Περισσότερες από 170.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσικής κατάστασης) για τη χρήση του έτους 2015, υποβλήθηκαν φέτος, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει, ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ελλείψεις ή ανακρίβειες υποβληθείσας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης μπορούν να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο εντός μηνός από την υποβολή της».

Ακόμη αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι για όσους υπόχρεους δεν ανταποκρίθηκαν εμπρόθεσμα, προβλέπεται δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης έως την 30-7-2017 με επιβολή μόνο διοικητικού προστίμου, ενώ η μη υποβολή δήλωσης μετά την 30-7-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις.

Επίσης αναφέρει, ότι για τις επόμενες χρήσεις η διαδικασία προβλέπεται περισσότερο απλοποιημένη για τους υπόχρεους, καθώς θα απαιτείται μόνο δήλωση των ετήσιων μεταβολών.

Τέλος σημειώνεται, ότι για «τις κατηγορίες των υπόχρεων, ήτοι δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τις οποίες έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ αποφάσεις αναστολής, μέχρις εκδόσεως των οριστικών αποφάσεων, αναστέλλεται η υποχρέωσή τους για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών