Ακέραιες οι τουριστικές υποδομές των Κυθήρων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ακέραιες οι τουριστικές υποδομές των Κυθήρων

Δημοσίευση: 5:13 μ.μ. | 8/8/17

Δείτε τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του νησιού

Με την πύρινες φλόγες να καταστρέφουν τον δασικό πλούτο του όμορφου νησιού των Κυθήρων τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω του. Προκειμένου να σχηματίσουμε μια εικόνα για την
κατάσταση όπως έχει επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του νησιού Γιώργο Κομνηνό.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Στην ερώτηση για το ποια είναι τώρα η κατάσταση μας δήλωσε τα εξής: «Υπήρχε μια μικρή αναζωπύρωση αλλά τώρα έχει κατασβηστεί. Τώρα είναι όλα εντάξει».

Στο ερώτημα κατά πόσο έχουν πληγεί σημαντικές υποδομές σε όλο το νησί ο κ Κομνηνός ήταν κάθετος: «Όχι δεν έχει καεί όλο το νησί για όνομα του Θεού μη λέμε ό, τι θέλουμε. Έχουν καεί ίσως γύρω στα 30.000-35.000 στρέμματα, που αντιπροσωπεύουν στην χειρότερη των περιπτώσεων το ¼ του νησιού. Αυτό είναι το δυτικό μέρος, όχι το τουριστικά ανεπτυγμένο, εκτός από τον Μυλοπόταμο. Αυτό βέβαια που είναι μια άσχημη εικόνα η οποία δημιουργείται καθώς ο κεντρικός δρόμος στο δεξιό του μέρος σε ένα μεγάλο μέρος έχει αυτή την μαύρη εικόνα και τα αποκαΐδια».

Ως προς τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικών έργων μας απάντησε: «Ήταν εδώ και ο υπουργός ο κ Αποστόλου που μας είπε πως θα ξεκινήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που αφορούν την αποκατάσταση. Άλλωστε το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Στα όσα γράφονται στον Τύπο της Αθήνας για πολιτικά παιχνίδια της Δημοτικής Αρχής μας δήλωσε: «Ελάτε τώρα αυτά είναι ντροπή. Το να παίζουν με την καταστροφή ενός τόπου με πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι ντροπή. Είτε αυτό αφορά την κυβέρνηση είτε αυτό αφορά την αντιπολίτευση. Αυτή την στιγμή καταστραφήκαμε και κάθονται και παίζει ο καθένας… Στο κάτω κάτω η πολιτική τοποθέτηση του κάθε ενός μετράει αυτή την ώρα; Ή νομίζουν πως παίζουμε παιχνίδια προβολής; Αυτά τα πράγματα είναι εξωφρενικά. Εκτός εάν θέλουμε σε αυτή την περίπτωση, και αυτό φοβάμαι ότι είναι, «να αποπέμψουμε από πάνω μας την ευθύνη», ή να μετατοπίσουμε την μπάλα στην εξέδρα, για να χρησιμοποιήσω και αυτές τις γνωστές εκφράσεις».

Ως προς το μέγεθος των ζημιών ο μέχρι στιγμής απολογισμός σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έχει ως εξής: «Έχουν καεί ζώα, μελίσσια, ελαιόδεντρα, οπωροφόρα δέντρα, εκτάσεις με σπαρτά και βέβαια τα 2/3 αυτής της έκτασης είναι δασική».

Αυτό που ανησυχεί τον αντιδήμαρχο των Κυθήρων είναι η εσφαλμένη εικόνα που μπορεί να δοθεί από τα ΜΜΕ πως καταστράφηκαν και τουριστικές υποδομές του νησιού. Κάτι που σε συνδυασμό με την έλλειψη πλοίου της γραμμής θέτει την οικονομία του νησιού σε κίνδυνο.

«Σε τουριστική υποδομή δεν υπάρχουν ζημιές, η παραμικρή βλάβη. Σε αυτό κάνουμε έκκλησή να μην γίνει λάθος προβολή. Ήδη είχαμε το πρόβλημα που δεν είχαμε καράβι για δύο μήνες και ο τουρισμός στο νησί υπέστη μια καθίζηση. Καταλαβαίνεται πως αυτό ήταν το κερασάκι που ήρθε πάνω στην τούρτα, ήταν η χαριστική βολή για εμάς. Λοιπόν αν γίνει και λάθος προβολή τελειώσαμε τουριστικά» μας τόνισε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών