Αποχώρησαν οι μετανάστες από το κλειστό γυμναστήριο των Χανίων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αποχώρησαν οι μετανάστες από το κλειστό γυμναστήριο των Χανίων

Δημοσίευση: 10:44 μ.μ. | 11/8/17

Στην Παλιά Ηλεκτρική καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες σίτισης όλων αυτών των ανθρώπων

Σε πλήρη λειτουργία ξανά το κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά μετά την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων για 33 ημέρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ο Δήμος Χανίων στις 29 Ιουνίου κλήθηκε να διαχειριστεί μια ανθρώπινη κρίση, καθώς ένα ιστιοφόρο το οποίο νωρίτερα είχε εκπέμψει S.O.S., κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας συνοδεία της FRONTEX, αποβιβάζοντας 138 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων, αρκετές γυναίκες και παιδιά. Στην Παλιά Ηλεκτρική καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες σίτισης όλων αυτών των ανθρώπων σε καθημερινή βάση με τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και κάθε αναγκαία στήριξη στους μετανάστες.

Σήμερα ο χώρος της Παλαιάς Ηλεκτρικής επεστράφη πλήρως λειτουργικός, στα Αθλητικά Σωματεία και στους κατοίκους της πόλης ως χώρος αθλοπαιδιών. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας: «Όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω της τουριστικής σεζόν, σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό όπως είναι τα Χανιά, με άρτιο τρόπο, αθόρυβα και διακριτικά, με τον σεβασμό που αντιστοιχεί σε μια ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να αναστατωθεί ο κοινωνικός ιστός και η καθημερινότητα των χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας. Ο Δήμος Χανίων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν θεσμικά ή εθελοντικά, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, παρά το γεγονός ότι κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την συμβολή του Δήμου και των Υπηρεσιών του, χωρίς τις οποίες θα ήταν αδύνατη η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων στις καλύτερες δυνατές συνθήκες με δεδομένο την έλλειψη κατάλληλης υποδομής στα Χανιά».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών