Αυτοψία Τσίπρα στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής (βίντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αυτοψία Τσίπρα στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής (βίντεο)

Δημοσίευση: 1:57 μ.μ. | 16/8/17

Μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγ. Κυριακής και συνομίλησε με τους πυροσβέστες, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την πολυήμερη μάχη με τη φωτιά

Ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες που είχε με τους πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο τη ζωή τους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων για την προσπάθειά τους.

«Να είστε καλά, είμαστε ευγνώμονες» είπε χαρακτηριστικά μετά την πτήση με το ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές, απευθυνόμενος προς τους πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία της Ανατολικής Αττικής.

Από το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλο επίτευγμα», ζητώντας, από την άλλη, εγρήγορση.

Μέσω του ασυρμάτου απευθύνθηκε και σε όλους τους πυροσβέστες, εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και υπογράμμισε την υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων: επί τέσσερα μερόνυχτα έδωσαν μάχη με τη φωτιά και κατάφεραν να την περιορίσουν χωρίς ανθρώπινα θύματα. «Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε», συν τοις άλλοις γιατί όλοι –Πυροσβεστική, Τ.Α., εθελοντές, τοπική κοινωνία- αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς πανικό, με ψυχραιμία και συντονισμό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε επιπλέον ειδική αναφορά στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων. «Πήρατε τα παιδιά στα χέρια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στη δύσκολη μορφολογία του εδάφους αφενός, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αφετέρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ΕΜΥ δίνει τοπική πρόγνωση 4-5 Μποφόρ, οι άνεμοι έπνεαν πολύ πιο ισχυροί στις πληγείσες περιοχές, λόγω του μικροκλίματος.

Δείτε τα βίντεο:

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών