Εκατοντάδες ώρες πτήσεων για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εκατοντάδες ώρες πτήσεων για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Δημοσίευση: 5:37 μ.μ. | 2/8/17

Τα στοιχεία για την συνδρομή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Επτακόσιες ογδόντα δύο ώρες συμπλήρωσαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (CL-215, CL-415 και PZL) τον Ιούλιο
προκειμένου να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 394 εξόδους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα αεροσκάφη C-130, C-27J, ΕΜΒ-209, LEG-484 και GV καθώς και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, ΑΒ-212 εκτέλεσαν 91 αποστολές αεροδιακομιδών στη διάρκεια των οποίων μεταφέρθηκαν 149 πολίτες νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία αστικών πόλεων. Μια αποστολή αφορούσε τη μεταφορά μοσχευμάτων στο εσωτερικό. Συμπληρώθηκαν 232,8 ώρες πτήσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε 13 αποστολές έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με άλλους φορείς (ΛΣ, ΕΚΑΒ, Ιδιωτικά πλοία κ.ά) με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma και AΒ-205 οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση 60 ατόμων. Συμπληρώθηκαν 22,3 ώρες πτήσης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών