ΔΗΣΥ: Μάχη προσώπων και πολιτικής ταυτότητας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

ΔΗΣΥ: Μάχη προσώπων και πολιτικής ταυτότητας

Δημοσίευση: 9:21 π.μ. | 10/8/17

Η μάχη για την εκλογή αρχηγού στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν θα αποτελέσει μια απλή αντιπαράθεση μεταξύ προσώπων, αλλά αναμένεται να δώσει απαντήσεις ως προς την πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα και τις μελλοντικές του συμμαχίες

Μπορεί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στους διεκδικητές της ηγεσία του νέου φορέα, όμως αναπόφευκτα, μαζί με πρόσωπα, οι ψηφοφόροι εκείνη την ημέρα θα κληθούν να αποφασίσουν και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ενιαία παράταξη της Κεντροαριστεράς.

Ένα από τα μείζονα ζητήματα που θα τεθούν -ήδη συζητιέται έντονα- επί τάπητος, είναι αυτό των συμμαχιών. Το παραπάνω πεδίο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα καυτά θέματα της προεκλογικής ατζέντας.

Από το επιτελείο της Φ.Γεννηματά έχουν επιλέξει ξεκάθαρα την γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο δικός τους στόχος είναι σαφής. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη να μετατραπεί σε πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, επομένως οποιαδήποτε συζήτηση για υποθετικές κυβερνητικές συνεργασίες είναι εκ των πραγμάτων ένδειξη ηττοπάθειας που δεν ταιριάζει στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Δεν θα γίνουμε ούτε συμπλήρωμα της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», απαντούν ξεκάθαρα συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το δικό τους στίγμα για την επόμενη μέρα.

Από την άλλη πλευρά, πρόσωπα που οριοθετούν το μέλλον της παράταξης μέσα από τον πολιτικό όρο «προοδευτικό Κέντρο», έχουν στραμμένο το βλέμμα στο προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, μακριά από την παραδοσιακή Σοσιαλδημοκρατία και κυρίως, μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητούν από την Φώφη Γεννηματά να ανοίξει τα χαρτιά της από σήμερα κιόλας, για το εάν και με ποιο από τα δύο σημερινά μεγάλα κόμματα προτίθεται να συμμαχήσει μετεκλογικά.

Από την παραπάνω δεξαμενή προσπαθεί να αντλήσει ψήφους ο Γιώργος Καμίνης. Μπορεί ο δήμαρχος Αθηναίων να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, είναι όμως γνωστό πως ιδεολογικά κινείται κοντά στις απόψεις του Ευ.Βενιζέλου.

Όλες οι πλευρές θεωρούν ότι η εκλογή αρχηγού θα δώσει τις απαντήσεις ως προς τη φυσιογνωμία που θα έχει την επόμενη μέρα η ΔΗΣΥ, επομένως η μάχη δεν θα περιοριστεί μόνο στα πρόσωπα, άλλα θα επικεντρωθεί και στα πολιτικά χαρακτηριστικά που αυτά εκφράζουν.

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών